Ismét támadnak a hajnali fagyok

A hét közepén ismét többfelé csökkenhet fagypont alá a hőmérséklet a hajnali órákban, csütörtök reggel néhol -5, -6 fok sem kizárt.

A hidegfront mögött beáramló hideg levegő csütörtök hajnalra nyugalomba jut, így főként ekkor kell nagy területen fagypont alatti hőmérsékletre számítani.

Szerda kora reggelre főként a déli és keleti tájakon csökkent 1-3 fokkal fagypont alá a hőmérséklet, az igazi fekete leves azonban csütörtökre virradóan jön. Akkor a nyugati tájak kivételével sokfelé kell fagyokra számítani, a tartósan derült, szélcsendes alföldi tájakon akár

-4, -6 fokig is lehűlhet a levegő.

Ez ismét nagy veszélyt jelenthet a virágba borult gyümölcsfákra. Aki teheti, füstöléssel, fagyvédelmi öntözéssel védekezhet a jelentősebb fagykárok ellen.

Péntek reggelre a fagyok területi kiterjedése és mértéke is csökken, de az Alföldön és az Északi-középhegység térségében helyenként még mindig -1, -3 fokig csökkenhet a hőmérséklet. Hétvégén már csak a mélyebben fekvő, derült, szélcsendes tájakon fordulhat elő -1, -2 fokos fagy a kora reggeli órákban.

Borítókép: Ivanmari

Szerző: Időkép
Megjelent: 2019.03.26 13:41


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Főn melegítette a levegőt a Mátra, Bükk és a Zemplén lábánál
Hétvége: kora nyárias meleg, de a záporoktól, zivataroktól még nem szabadulunk meg
Félhavinál több eső esett néhol