Ismét nagy fagyok jönnek

Szerdán reggel -10, északkeleten -15 fok is lehet. A vastag hótakaró, derült ég és szélcsend a legerősebb kombináció.

Hétfőn elsősorban a Dunántúlon, majd a Duna-Tisza köze nyugati felén és délen alakulhat ki hózápor, havazás, keleten, északkeleten ugyanakkor sok lesz a napsütés, csapadék nem várható. A Dunántúl magasabban fekvő tájain néhány cm friss hótakaró is kialakulhat. Az északnyugati szél többfelé még mindig többfelé erős lesz, így hiába emelkedik az ország nagy részén még fagypont fölé a hőmérséklet, az erős szélben ennél jóval alacsonyabb lesz hőérzetünk. 

Balra fent: Bentanker nevű felhasználónk ma délutáni fotója a Debrecent elérő hózáporról, köszönjük!

Kemény hajnali fagyok jönnek a hét közepén

Kedden már országszerte sok lesz a napsütés, csapadék nem várható. A Dunántúlon és keleten még szeles lesz az idő. Hajnalban a hóval borított, derült, szélcsendes tájakon már -10 fok közelébe süllyedhet a hőmérséklet, és napközben is csupán fagypont köré melegszik a levegő.

Jobbra: Dohányos Ferenc fotója Jánoshidáról, köszönjük!

Szerdán hajnalban a derült, szélcsendes, hóval borított tájakon akár -10, -15 fok is lehet, máshol -4 és -9 fok között alakul a minimum-hőmérséklet. Napközben északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem várható. A gyenge, mérsékelt déli, délkeleti szélben a legtöbb helyen délután is fagyni fog.

A hét második felében enyhülés várható.

Szerző: Cséki Gergő
Megjelent: 2015.01.04 13:48


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Viszlát, fagy
Fagyott péntek reggel is: néhol -3 fokig hűlt a levegő
Még egy fagyos reggel