Dézsából öntöztek az égiek

Újra hidegfront hozott záporokat, zivatarokat, mely csütörtökön kelet felé már távozik is.

Kelet felé távozik a front (csütörtök 6:40): Napközben egyre inkább kelet felé szorul vissza a csapadék, nyugat felől ismét a napsütés veszi át a hatalmat.

Mintha dézsából öntenék (csütörtök 0:20): A Nagykanizsa-Siófok-Székesfehérvár-Vác vonalon és északkeleten is dörög, villámlik, sok helyről jelentettek felhőszakadást észlelőink.

Nyugaton már beléptek a viharok (szerda 22:30): A Zalaegerszeg-Szombathely-Győr vonalon már intenzívebb zivatarok mozognak, de a Balatonnál, Székesfehérvárnál és az agglomerációban is több helyen morajlik az ég. Friss radarképünkön jól követhető a viharok mozgása.

Jobbra: Rippel Erik éjszakai villámfotója, köszönjük!

Előzmények:

A mai nap időjárása is becsapós lesz: azt hihetnénk, hogy most már megállíthatatlanul megkezdődött a felmelegedés, hiszen kellemes, napos időben lesz részünk, amit legfőképpen fátyolfelhők szűrhetnek majd, a hőmérsékletek pedig a 26-30°C-ot is elérhetik.

Ismét zivataros éjjel előtt állunk

Este azonban északnyugat felől hidegfront éri el hazánkat, így a Dunántúlon egyre több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok. Ez azt jelenti, hogy ma éjjel megint villámparádé lehet, heves zivatarokra is esély kínálkozik jégeső, felhőszakadás és viharos szél kíséretében. 

A front gyorsan mozog majd, reggelre már keleten fog járni, így csütörtökön virradóra főként a Tiszántúlon várhatóak záporok, zivatarok, miközben nyugat felől ismét a napsütés veszi át a felhők felett a hatalmat.

Hétvégén kánikula jön

Csütörtöktől gyors felmelegedés indul, hétvégén már kánikula várható.

Szerző: Nagy-Kurunczi Rita, Cséki Gergő
Megjelent: 2014.07.02 6:53


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Erős szél korbácsolta fel a Balaton vizét
Viharosra fordul az idő
60-nál is több tornádó csapott le pénteken az USA-ban