Indul a szezon Eplényben

A hideg időnek köszönhetően beindultak a hóágyúk Eplényben, keddtől menni fog a négyüléses felvonó.

A pénteken kezdődött lehűlésnek köszönhetően beindultak a hóágyúk az eplényi Nordica Síarénában, és azóta szinte folyamatosan mennek. Ennek megfelelően kedden újra nyit az 1-es pálya teljes hossza, és indul a négyüléses Szent Sólyom felvonó. A következő két hétvégén folyamatosan bővülő pályarendszerrel és rendezvényekkel is várják a vendégeket.

A 34 hóágyúból álló flottából 22 ágyú szinte folyamatosan üzemelt a napokban a Síarénában, így a jelenleg működő 1-es pálya alsó 400 m-es szakaszát is friss, ratrakolt hó fedi, és folyamatosan ágyúzzák a felső szakaszt, így holnap indulhat a négyüléses Sólyom felvonó. A 4-es, majd azt követően a 2-es pálya ágyúzása is elkezdődik, így folyamatosan bővül a síelhető pályahossz.

Az üzemeltetők azt remélik, hogy amennyiben ez a hideg kitart a következő két-három hétben, a teljes 4,2 km-es pályaszakaszt síelhetővé tudják tenni, hiszen a hóágyúzáshoz csupán fagypont alatti hőmérsékletre és vízre van szükség. Szerencsére mindkét feltétel adott, hiszen a december elején hullott csapadékmennyiség elegendő volt, ahhoz, hogy a víztározó megteljen.

Hétvégente izgalmas rendezvényekre számíthatnak a vendégek, hiszen 21-én szombaton a Red Bull szervezésében tömeges lesiklást rendeznek az esti órákban, amelynek részleteiről itt olvashatnak. Az ezt követő hétvégén kerül megrendezésre immáron harmadik alkalommal a Snow-day, a hó ünnepe, amely kifejezetten családosokat hivatott megismertetni a téli sportok szépségeivel.

Bővebb információkért látogassanak el a Nordica Síaréna honlapjára, illetve facebook oldalára! Az Eplényben üzemelő Időképes automaták adatait itt és itt tekinthetik meg!

Szerző: Kurunczi Rita
Megjelent: 2012.01.16 12:38


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

4-5 centi friss hó borította a Kékest
Mediterrán ciklon okoz havazást az Alpokban és az Appenninekben
Kifehéredett a Kékes az est leple alatt