Indul a nyár

Hirtelen belecsöppentünk a nyárba: meleg, ám zivatarokkal tarkított időjárásra készülhetünk.

Szinte hihetetlen gyorsasággal telt el a változékonyságáról, szeszélyességéről híres tavasz, s szerdán máris beköszönt a nyár. Persze nem csak naptárilag lépünk új évszakba, hanem a hőmérsékletek, a délutáni gomolyfelhők és a zivatarok is a nyarat sejtetik majd.

A kissé hűvös éjszakákat követően hét szinte minden napján napsütéssel indul majd a reggel, így a hőmérsékletek gyorsan, egészen 25-30°C-ig emelkednek  majd.

A délutáni órákban azonban rendszeresen megjelennek majd a gomolyfelhők, melyekből elszórtan számíthatunk futó záporokra, zivatarokra, melyek közül a hevesebbek lokálisan néhány fokos hőmérséklet visszaesést is eredményezhetnek - természetesen csak átmenetileg.

A szél szinte végig gyenge marad, csak csütörtökön és pénteken kísérhetik élénk, időnként erős lökések az északnyugati országrészben.

Feltehetőleg egyre többen veszik célba a strandokat, tópartokat, érdemes lesz odafigyelnünk bőrünk megfelelő védelmére, hiszen a déli órákban erős UV-sugárzásra készülhetünk. UV-térképünk>>

Szerző: Kurunczi Rita
Megjelent: 2011.05.30 20:14


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk
Milliónyi pihe járta táncát napnyugtakor (videó)
Egyre melegebb idő jön hétvégén