Indul a balatoni szezon

13 fokos a víz, de már kinyitottak a strandok. A következő napokban is marad a kora nyári idő.

A hétvégére 13 fokig emelkedett a Balaton vízhőmérséklete, a Balatoni Információs Rendszer balatonszemesi mérőállomása ugyanakkor vasárnap délután már 14,5 fokot is mért a vízben. A csapadékos télutót követően a vízállás magas, a vízminőség is kiváló.

Elsőként a szigligeti strand nyitotta meg kapuit, belépőt egyelőre még nem szednek - írja az MTI. Számos többi strandon még tartanak a felújítási munkák.

Siófok, Balatonlelle, Keszthely és Balatonkenese - mind élőben!

Fejlesztik a balatonboglári, fonyódi, balatonfenyvesi, gyenesdiási, balatonberényi, balatonfüredi, révfülöpi és zánkai strandokat is. Balatonbogláron élményfürdőt, homokos röplabdapályát, játszóteret és labirintust építenek, Balatonfüreden 30 centis homokréteget visznek a vízbe. Az újdonságokról az Index számolt be bővebben »

Az Időkép természetesen idén is készít naponta frissített előrejelzést a Balatonra, ahogy Hőtérképünk, Felhőképünk és Széltérképünk balatoni változata is elérhető marad. 2013-ban összesen 10 észlelőnk közvetít élő webkameraképet a magyar tenger partjáról, a Talizmán Yacht pedig egyenesen a vízről!

Szerző: Szente-Varga Bálint
Megjelent: 2013.04.21 15:37


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Erős szél korbácsolta fel a Balaton vizét
Fürödjünk vagy hajózzunk 1-jén a Balatonnál?
Kíváncsi ponty pislogott reggel észlelőnk kamerájába