Így telnek az ünnep napjai (animáció)

Pénteken még 20 fok felett leszünk, a szombat szeles lesz, vasárnap és hétfőn a napsütés kerül előtérbe.

Pénteken a nap túlnyomó részében szűrt napsütés lesz jellemző, a front érkezésével északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és záporok vonulhatnak a Dunántúlon és az ország északi felében. Egy-egy zivatar a nyugati határ közelében lehet. A front előtt még 20 fok fölé emelkedik a hőmérséklet,

délen akár a 25 fokot is elérhetjük.

A front mögött felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap, de a hőmérséklet már 20 fok alá csökken. A szél a front után élénk, zivatarok környezetében erős lehet.

Szombaton főként a Dunától keletre eredhet el időnként az eső, de nagy mennyiségű csapadék nem várható. Északon az ég is megdörrenhet. A felhők is keleten lesznek túlsúlyban, a Dunántúlon lesz naposabb az idő. Az északi szél sokfelé megerősödik, néhol közel viharos lökések is előfordulhatnak. A csúcsértékek 12-18 fok között alakulnak, északon lesz hűvösebb, délen melegebb.

Vasárnap és hétfőn marad az élénk, erős szél, és a hőmérséklet is tovább csökken,

mindenhol 15 fok alatt maradunk.

Hajnalban többfelé fagypont közeli, a legmelegebb órákban vasárnap 10-14 fok, hétfőn 8-13 fok közötti értékeket mérhetünk. Napos, gomolyfelhős időre van kilátás, kevés gyenge zápor vasárnap a középső tájakon, hétfőn elszórtan alakulhat ki.

Borítókép: Sólya Veronika

Szerző: Szabó Bea
Megjelent: 2022.04.13 11:08


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Több, mint 10 fokos kontrasztot okozott a front észak és dél között
Előbb északkeletre, majd a Dunántúlra hoz zivatarokat a front
Viharokkal érkezik a keddi hidegfront