Átrobogott a front

Viharossá fokozódott az északnyugati szél, Nógrádban viharkárok keletkeztek.

Viharkárok Nógrádban (1:56): A Katasztrófavédelem szerint 30 ház rongálódott meg Nógrádban - írja az Index.

Áthaladt a front (20:02): Áthaladt az ország felett a hidegfront, mögötte szinte már mindenhol északnyugatira fordult a szél. Közben nyugat, északnyugat felől fokozatosan gyengül, megszűnik a csapadéktevékenység, viszont holnap ismét többfelé számíthatunk esőre, záporokra.

Balra: Rippel Erik felvétele Dunakesziről, köszönjük!

Gyorsan halad a front (17:23): Hamarosan a Tisza vonalát is átlépi a front, mögötte visszaesett a hőmérséklet, és viharossá fokozódott az északnyugati szél, az elmúlt órában Budapesten és Fonyódon is mértünk 86 km/h-s széllökést.

Érkezik a front (16:04): A Dunántúlon és a főváros térségében egyre többfelé fordul északnyugatira a szél, viharos lökések is kísérik a front útját, Budapesten a Széchenyi-hegyen 98 km/h-s, Fonyódon 86 km/h-s széllökést regisztráltak műszereink. A déli országrész kivételével szinte mindenhol eleredt az eső, helyenként beágyazott, konvektív csapadék is hullik.

Bakos Liza felvétele Székesfehérvárról, köszönjük!

Ahogy már írtuk, vasárnap hidegfront éri el hazánkat. Az északnyugat felől érkező időjárásváltozás délutántól kezdve vonul majd át hazánk felett. A front érkezését erős, helyenként akár 70-80 km/h-s széllökések kísérhetik. Főként a Dunántúlon akár zivatarok is kialakulhatnak majd.

Az alábbi animáción a vasárnap várható csapadékeloszlás látható.

A következő GIF pedig a hőmérséklet várható alakulását mutatja.

További részletek előrejelzésünkben »

Szerző: Szente-Varga Bálint, Berceli Balázs
Megjelent: 2013.11.02 18:11


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Hidegfront szakítja meg a melegedést
20-25 fokkal lett hidegebb
Közel 21 fok a különbség az ország legmelegebb és leghidegebb pontja között