Így érkezik a lehűlés

Nyugaton már ma 30 fok alatt marad a hőmérséklet, keleten csak szerdára frissül fel jelentősen a levegő.

Már nem kell sokáig kitartani a keleten élőknek sem, a nyugatról kelet felé araszoló hullámzó hidegfront és annak déli ágán kialakult mediterrán ciklon fokozatosan hazánk fölé húzódik, szerdára mindenhol véget ér a hőség.

Lássuk részletesen, hová mikor érkezik a felfrissülés

A nyugati országrészben mostanra érezhetően felfrissült a levegő, itt ma már 30 fok alatt alakulnak a maximumok. Ezzel szemben az ország keleti/délkeleti kétharmadán még 33-39 fok közötti forróság várható, néhol a 40 fokot is megközelíthetjük.

 Hőtérképünk hétfő délelőtt háromnegyed 12-kor

Kedden a front kelet felé helyeződik, az ország nagy részén már nem érjük el a 30 fokot, sőt nyugatra, északnyugatra a megerősödő északias széllel még hűvösebb levegő érkezik, itt csak 22-25 fok közé melegszik a levegő. A Tiszántúlon ezzel szemben még kitart a kánikula, de a maihoz hasonló forróság már nem lesz, a csúcshőmérséklet 30 és 35 fok között alakul.

Ekkor érkezik meg a felfrissülés

Szerdára keletre is megérkezik a felfrissülés

Szerdán a Dunántúlon már-már kora őszies időben lesz részünk, néhol éppen hogy csak 20 fok köré emelkedik majd a hőmérséklet. A Dunától keletre melegebb lesz, viszont a felfrissülés keletre, délkeletre is megérkezik, a maximumok már itt is 30 fok alatt, többnyire 25 és 30 fok között alakulnak.

Csütörtökre a front távozik térségünkből, kellemes késő nyári idő búcsúztatja a meteorológiai nyarat, országszerte 23-28 fokig melegszik a levegő augusztus utolsó napján.

Borítókép: Nagy János


Véget ér a kánikula, hogy érint ez téged?

◎ Nagyon örülök a felfrissülésnek

◎ Nem bánom, ha hűvösebb lesz

◎ Szomorú vagyok, imádom a forróságot

Szerző: Időkép
Megjelent: 2023.08.28 12:32


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Több, mint 10 fokos kontrasztot okozott a front észak és dél között
Előbb északkeletre, majd a Dunántúlra hoz zivatarokat a front
Viharokkal érkezik a keddi hidegfront