Igazi nyári idő jön

Sok napsütést, 30 fokos délutánokat tartogat június első hete. Nagyon erős lesz az UV-sugárzás!

A meteorológiai nyár első hete remek, napos, meleg időt hoz, ugyanakkor többfelé nagyon erős lesz az UV-sugárzás, nem árt óvatosnak lenni a napozással!

Sok napsütés, 30 fok vár ránk a héten

Gyakorlatilag egész héten sok lesz a napsütés, egy-egy zápor, esetleg zivatar inkább csak a hét első napjaiban alakulhat ki helyenként, ezt követően azonban felhő is alig fogja zavarni a napsütést. Csütörtökön ugyan egy nagyon gyenge hidegfront súrolhatja hazánkat, de ezt is inkább csak a megélénkülő északias szél jelezheti, az időjárás jellegében és a hőmérsékletben lényeges változás nem várható. Hajnalonként általában 12 és 18 fok közé hűl a levegő, míg napközben egyre inkább 30 fok körüli, helyenként kevéssel 30 fok fölötti hőmérsékleti értékek válnak meghatározóvá.

Vigyázat, könnyen leéghetünk!

Ebben az időjárási helyzetben, illetve a magas napállásnak köszönhetően délelőtt 11 és délután 3 óra között szinte az egész országban erős, többfelé nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ha tehetjük, ebben az időszakban húzódjunk árnyékba, illetve hordjunk szalmakalapot, óvjuk magas faktorszámú fényvédő krémekkel testünket a leégés ellen! A meleg időben ne feledkezzünk meg a folyamatos folyadékvbevitelről sem!

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

Szerző: Cséki Gergő
Megjelent: 2015.05.31 22:33


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk
Viszlát, fagy
Milliónyi pihe járta táncát napnyugtakor (videó)