Igazi nyári idő jön

Igazi nyári idő köszönt be a hosszú hétvégére, sok napsütés és akár 31-33 fok is lehet.

A hosszú hétvégére országszerte egyértelműen melegszik az idő, vasárnap és hétfőn már többfelé 30 fok fölötti értékeket is mérhetünk.

Pénteken még az északi, északkeleti tájakon növekedhet meg inkább a gomolyfelhőzet, itt egy-egy zápor, esetleg zivatar még kialakulhat a nap második felében, ugyanakkor már ezen a napon is 25 és 30 fok között alakul majd a hőmérséklet, és az ország nagy részén a napsütés lesz a jellemző.

Hosszú hétvége nyári meleggel

Szombaton is országszerte 25 fok fölé melegszik a levegő, többfelé pedig 30 fok körüli értékek lesznek a jellemzőek. Vasárnap és hétfőn pedig még melegebbre számíthatunk, többfelé meghaladhatja majd a hőmérséklet a 30 fokot, helyenként akár 32-33°C-ot is mérhetünk. Ezzel együtt a hajnalok is enyhébbekké válnak, számottevő csapadékra pedig a hosszú hétvége alatt nem kell számítani.

Ugyanakkor nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ha strandolnánk, vagy szabadtéri programokon vennénk rész, ne feledkezzünk meg bőrünk megfelelő védelméről, valamint kerüljük a direkt napfényt 11 és 15 óra között! Ezeken a napokon fogyasszunk megfelelő mennyiségű, napi 3-4 liter alkoholmentes folyadékot!

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2014.06.04 17:36


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk
Viszlát, fagy
Milliónyi pihe járta táncát napnyugtakor (videó)