Igazi nyár jön a héten

Végre a nyaralóknak fog kedvezni az időjárás, sok lesz a napsütés, hétfőtől napról napra melegszik a levegő.

A hétvégén átvonult hidegfront mögötti hűvös levegő utánpótlása hétfőtől megszűnik, egyre melegebb, alapvetően száraz légtömegek érkeznek majd térségünkbe, így most már

a nyaralóknak fog kedvezni az időjárás.

A hétfő reggel még meglehetősen hűvösen indul, majd napközben az erős napsütés hatására már 22-27 fokig melegszik a levegő. Időnként ugyan megjelenhet több gomolyfelhő az égen, de csapadék nem várható. 

ifj. Németh Lajos fotója, köszönjük!

Kedden már 24-28 fokos csúcshőmérsékletre, továbbra is többórás napsütésre, száraz időre van kilátás. Hajnalban enyhébb lesz a levegő, már csak az Északi-középhegység térségében mérhetünk 9-10 fok körüli minimumokat.

Szerdán helyenként már a 30 fokot is elérhetjük. A napos időt a Dunántúlon zavarhatja több gomolyfelhő, ott egy-egy zápor, zivatar kialakulhat. 

Nagyon erős UV-sugárzás

A nyugatias légmozgás a hét első felében már csak időnként élénkülhet meg, erős, viharos szélre nem kell számítani. Ugyanakkor az erős júliusi napsütésben délelőtt 10 és délután 16 óra között sokfelé nagyon erős szintet érhet el az UV-sugárzás, célszerű lesz napszemüveget, szalmakalapot viselni, illetve magas faktorszámú fényvédő krémekkel védekezni a leégés ellen.

Előreláthatólag a hét második fele is igazi nyári időt tartogat 30 fok körüli maximumokkal.

Borítókép: Szanna

Szerző: Időkép
Megjelent: 2018.06.30 9:58


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Délnyugaton csak 15, északkeleten 27 fok lesz ma
Záporok, zivatarok jönnek május első napjaiban
Állati melegen indult a hét