Időjárásjelentés az életmentő ponton

Szerdán adták át Budapesten az első Help.hu pontot, melyre az Időkép szállítja az időjárásjelentést.

Miről is van szó, mi is az a HELP?

Röviden és tömören: HELP = Human Emergency Life Point.

Szeptember 15-én egy mindenki számára elérhető és használható életmentő pontot adtak át Budapesten a WestEnd bevásárlóközpont északi bejáratánál. Első látásra nem is hinnénk, hogy egy kültéri életmentő terminál előtt állunk, hogy a szerkezetben egy defibrillátor van elrejtve, ha esetleg valaki az utcán rosszul lenne, perceken belül segíteni tudjunk (a gép folyamatos instrukciókat ad, így laikusok is könnyedén használhatják).

Jelenleg 8 beltéri aktív HELP állomás működik Budapesten középületekben, amiket a közeljövőben egy 50 db-ból álló fővárosi, később pedig egy országos hálózat követ majd. A HELP eszközök a város legforgalmasabb pontjain lesznek felállítva, egyszerre kielégítve a medikus és a lakossági tájékoztatás igényeit.

Hogyan jövünk mi a képbe? 

A terminálok kijelzőin a közérdekű és közhasznú információkon (életmentés, hírek, kulturális programok, rendőrségi hírek, stb.) és a reklámokon kívül az üzemeltetők szerettek volna digitális időjárás jelentést, illetve aktuális, pillanatnyi adatokat is megjeleníteni, így vették fel a kapcsolatot az Időképpel. Mostantól tehát az életmentő terminálok kijelzőin is találkozhatnak majd előrejelzéseinkkel, hőtérképünkkel, az időkép térképpel, webkameráinkkal, és a legfrissebb észlelésekkel.

Gratulálunk a HELP vezetőségének, hogy kitartó és lelkes munkájukkal sikeresen létrehozták a rendszert, reméljük, hogy évről évre egyre több embert sikerül majd elérniük és megmenteniük a készülékek segítségével!  

Az Időkép Csapata
Budapest, 2010. szeptember 17.

Szerző: Kurunczi Rita
Megjelent: 2010.09.17 17:15


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

20 éves az Időkép
Mik történtek még 2004-ben, amikor az Időkép elindult?
Tovább romlott a levegő minősége