Hűvösebb napok, hajnali fagyok

Csütörtöktől többfelé ismét fagyos lesz a hajnal és a nappali felmelegedés is gyengül kissé.

A hét második felében a minimum-hőmérsékletek többfelé süllyednek fagypontig vagy néhány fokkal fagypont alá és a nappali felmelegedés is gyengül kissé, általában 5 és 10 fok közötti maximumokat mérhetünk majd.

5-10 fok körüli maximumok

Igazi, zord téli idő ugyanakkor nem köszönt be, a csapadék továbbra is eső, zápor formájában érkezik és a hét utolsó napjára a 10 fok feletti maximumok is visszatérnek, 16-17 fok is lehet vasárnap.

Pénteken még az ország déli és keleti felén számíthatunk esőre, de napközben egyre kevesebb helyen várható csapadék és északnyugat felől már elkezd felszakadozni a felhőzet. Főként a Dunántúlon lesz élénk az északias szél, de estére gyengül. Szombaton szintén a Dunántúlon élénkül fel a légmozgás, a Kisalföldön erős lökések is lehetnek. A változóan felhős-napos időben ezen a napon inkább csak a délután második felétől alakulhat ki délnyugat felől kisebb eső. A hőmérséklet délutánonként 5-10 fok között alakul. 

Vasárnap száraz, de túlnyomóan felhős és szeles időre van kilátás. Fagypont alá hajnalra már csupán az Északi-középhegységben csökken a hőmérséklet, délután pedig a déli, délkeleti tájakon akár 16-17 fokig is emelkedhet a hőmérséklet, az ország északi felén 10-14 fok valószínű.

Vasárnap 16-17 fok is lehet

Hétfőn az enyhe időben zápor, akár zivatar is kialakulhat.

Szerző: Herrmann Dóra
Megjelent: 2016.02.24 23:41


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Hidegfront szakítja meg a melegedést
Tuba Budapest felett, gyönyörű szivárványok és látványos virgák az országban
Apró jégszemek sokasága potyogott az égből