Hűvös hétfő

Vasárnap hidegfront érkezik; szeles, hűvős, csapadékos idővel kezdődik a hét eleje.

A hét legvégén egy újabb hidegfront éri el hazánkat, mely hatására  vasárnap virradóra északon több, délen kevesebb felhő várható, elsősorban észak-északnyugaton lehet eső, záporeső, az éjszaka első felében akár egy-egy zivatar is. A Dunántúlon néhol megélénkül a déli szél.
 
Vasárnap napközben nyugat felől tovább növekszik a felhőzet, keleten többfelé alakulhat ki zápor, késő este zivatar, nyugaton azonban inkább eső formájában hullik majd a csapadék. Az északnyugatira forduló szél megélénkül, a Dunántúlon megerősödik, a Kisalföldön és zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. Nyugaton már csak 13-17°C között, míg keleten még 20-25°C közé emelkednek a maximumok. 
 
Hétfőn reggel országszerte csapadékos, borongós, kissé lehangoló időre ébredhetünk, keleten-északkeleten konvektív csapadék is lehet és napközben is kifejezetten hűvös lesz az idő: 12-17°C lesz a legmelegebb órákban. A Dunántúlon erős, északkeleten élénk lökések kísérhetik a szelet. Napközben nyugat-északnyugat felől már elkezd felszakadozni a felhőzet.
 
Szerdáig a hidegfront nyomán változékony időre van kilátás, a délutáni gomolyfelhőkből a héten elszórtan alakulhatnak ki záporok. A hőmérsékletek lassan, de fokozatosan emelkednek: a hét közepétől újra kora nyárias értékeket mérhetünk.

Szerző: Kurunczi Rita
Megjelent: 2011.05.14 19:02


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk
60-nál is több tornádó csapott le pénteken az USA-ban
Teljes egészében lezárták a Rám-szakadékot