Hűsölhetnek északkeleten

Az ország nagy részén már ma is 30 fok körüli értékeket mértünk, de az igazi kánikula csak holnap kezdődik.

Heves kifutószéllel érkezett (16:35): AmiFotó Facebook-profilunkra feltöltött képe, köszönjük!

Felvétel a miskolci celláról (16:00): Köszönet Balog Lászlónak és kedvesének!

Jégeső Rakacán (15:40): Továbbra is az északkeleten élők találkozhatnak zivatarokkal. Rakacáról Diola nevű észlelőnk jégesőt jelentett.

Az ország nagy részén már a mai napon is 30 fok köré, sőt helyenként még fölé is kúszott a hőmérők higanyszála, ugyanakkor az északkeleti országrészben élőknek a nap első felében még a pulóver is elkélt, helyenként csak 16-18 fok volt.

Emellett a kora délutáni órákban az északkeleti határ mentén a zivatarok is megjelentek: Edelénynél intenzív villámtevékenység is megfigyeltünk. A viharok délkelet felé mozognak tovább. 

Átmeneti frissességet a Duna-Tisza közén, valamint a Balatonnál hozott még egy-egy futó zápor, ezt balatonfenyesi webkameránk képe is alátámasztja.

Pénteken már sehol sem várható csapadék, beköszönt a száraz forróság, napról napra melegebb időre számíthatunk, szombaton már több helyen 35 fok fölé, a hét elején pedig akár 37-38 fokig is emelkedhet majd a hőmérséklet.

Amíg lehet, jól szellőztessünk ki a lakásban, a hétvégén pedig fokozottan figyeljünk bőrünk védelmére és a folyadékpótlásra, az UV-sugárzás ismét extrém szintet érhet el!

Szerző: Kurunczi Rita
Megjelent: 2012.06.28 15:05


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

51 fokot mértek Mexikóban csütörtökön
Egész Közép-Európában nálunk van a legmelegebb
Utcahosszal született új melegrekord: Kiszomboron 31,4 fokot mértek