Hóvihar Szörny

Karácsonykor komoly havazás zúdult a Kanada nyugati részére, 2 nap alatt néhol 250 cm friss hó esett.

sielok.hu. A kaliforniai Mammoth-hegységben december 17 és 20 között, négy nap alatt 473 centiméter hó hullott le.

Az amerikai újságok Hóvihar Szörnynek nevezték el az ország északkeleti részén tomboló vihart - olvashatjuk a SíTv honlapján. New York központi része úgy nézett ki, mintha a Coloradóban, a Sziklás-hegységben lenne az ember. A parkokban szokás szerint megjelentek a sífutók.

Teljesen megbénult a közúti forgalom, autók és buszok akadtak el a belvárosi utcákban. A repülőtereket természetesen lezárták, ami óriási káoszt okozott a Karácsony utáni zsúfolt órákban. New Yorkban 2400 munkás takarította a havat az utcákról, a polgármester arra kérte az embereket, hogy aki tud maradjon otthon, illetve hosszabbítsa meg a karácsonyi szabadságát és még ne térjen vissza a városba.

A keleti partvidék síterepei természetesen örültek a havazásnak. Hiába kezdődött korán, már november végén a szezon, eddig inkább csak a hóágyúkban bízhattak az Atlanti-partvidékhez közel fekvő síterepek, természetes hó alig esett. Most bepótolta a természet a lemaradást, hiszen 60 és 100 centi közötti friss havat jelentett szinte az összes síterep.

A hazai hóhelyzetről itt tájékozódhatnak >>

Forrás: Sielok.hu, SíTV, Reuters, AP

Szerző: Kurunczi Rita
Megjelent: 2010.12.31 0:00


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

4-5 centi friss hó borította a Kékest
Mediterrán ciklon okoz havazást az Alpokban és az Appenninekben
Vajon látjuk majd az év negyedik teliholdját?