Friss fotók New Yorkból

A vártnál enyhébb volt a hóvihar, de sok repülőjáratot töröltek, az üzleteket sok helyen kifosztották. Friss fotók New Yorkból.

Friss fotók New Yorkból (kedd, 23:45): Ahogyan már korábban is írtuk, a hóvihar a vártnál jóval gyengébben vonult végig New Yorkon, időközben szerkesztőségünk egy kint élő, régi barátja, Filyó Előd is fotókkal igazolta mindezt. Elmondása szerint a Central Parkban nagyjából 20 centi hó esett. 

Az alábbi képekért tehát külön köszönet Filyó Elődnek!

Békésen sétáló emberek a metrónál

A vártnál kevesebb hó esett, a vihar messze nem hozott annyi havat, mint amire készültek

Nem csoda, hogy az élelmiszerboltok pultjai üresen tátongtak

Ezt a mennyiséget azért nem lehetetlen eltakarítani

Vikisz észlelőnk testvére pedig egyenesen a Central Parkból küldte a fenti fotót, köszönjük!

Friss (kedd, 20:00): A vártnál gyengébb erővel és kevesebb hóval érkezett meg Juno a veszélyeztetett térségekbe. Connecticutban 30 centiméternél valamivel több hó esett, de New Yorkban a Central Parkban csak 15 cm-t mértek.

Előzmények:

New Yorkban az össze tervezett rendezvényt lemondták, többek között az auschwitz-birkenaui koncentrációs tábor felszabadításának a 70. évfordulójára rendezett megemlékezést is. Nincsenek nyitva az iskolák, az ENSZ székház is zárva van a Juno nevű téli vihar miatt. A bostoni kikötőben 6 méteres hullámokat korbácsolt a szél - olvasható az MTI közleményében.

Fotók: MTI/EPA - Justin Lane és Jason Szenes

Nagy hóvihar csapott le hétfő délután az Egyesült Államok északkeleti partvidékére, mely kedden is kitartóan fog tombolni, és többek között Bostont és New Yorkot is érinti. Az adott térségében körülbelül 60 milió ember él. Már hat államban hirdettek szükségállapotot, valamint megtiltották a közúti közlekedést.

Viharos szél, közel 1 méter hó

90 cm-t meghaladó friss hó is hullhat, valamint a szél sebessége 100 km/h körül lehet. New York életében ez lehet minden idők egyik legnagyobb hóvihara. Az eddigi legnagyobb havazás 2006-ban volt a Nagy Almában, akkor közel 70 cm hó hullott.

Balra: A várható hómennyiség inchben feltüntetve (1 inch=2,54 cm) (Forrás: accuweather.com )

Már több, mint 6500 repülőjáratot töröltek - olvasható a Flightaware.com oldalán. Kedden tanítási szünet lesz az érintett térségekben és közlekedési káoszra is számítani kell. Fák dőlhetnek ki, vezetékek szakadhatnak le, valamint az óceánparti területeken áradásokra is számítani kell.

Jobbra: A 2006-os nagy havazás New Yorkban (Forrás: Therichest.com

Forrás: CNN, Flighaware, Therichest.comAccuweather.com, MTI

Szerző: Időkép
Megjelent: 2015.01.26 11:38


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

60-nál is több tornádó csapott le pénteken az USA-ban
Rekordmeleg az óceánok vízfelszíne
Keleten 15 fokkal volt melegebb, mint az Alpokalján