Hol hűsöljünk este?

Nyár estéken akár 10 fok is lehet a különbség a belső és a külső kerületek között. A Bakony a legkellemesebb.

Rossz hírünk van: a forróság a következő napokban is változatlanul kitart majd.

Felfrissülésre csak naplemente után számíthatunk, nem mindegy ugyanakkor, hogy az ország mely pontján várjuk az esti enyhülést, a levegő ugyanis nagyon eltérő mértékben hűl az ország különböző pontjain. Hőtérképünkön észlelőinknek és automatásainknak köszönhetően 425 mérés látható, így a minden korábbinál pontosabb tippeket adhatunk a legkellemesebb nyáresti hűsölőhelyekről. Ezúton is köszönjük a rengeteg információt!

Nagy a különbség a főváros belső és külső kerületeiben (ld. balra). Kedd este háromnegyed 11-kor például jól láthatóan kirajzolódott a városi hősziget jelensége: míg Józsefvárosban 30 fokot, Hűvösvölgyben már csak 21 fokot mutattak a hőmérők.

Országos viszonylatban a Bakony völgyei bizonyultak a leghűvösebbnek, ott ekkora 18-19 fokig enyhült a levegő. Előkelő helyen végzett még Nógrád (21-22 fok) és a Mátra valamint a Bükk északi lejtői (22 fok).

Dönthetünk persze úgy is, hogy a Balatonban hűsölünk, naplemente után ugyanakkor nem ajánlott fürdeni, mivel a vízben lévő tárgyak a sötétben sebesülést, balesetet okozhatnak.

Kellemes hűsölést kívánunk!

Papczun Balázs fotója, köszönjük!

Szerző: Szente-Varga Bálint
Megjelent: 2013.06.18 23:19


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Utcahosszal született új melegrekord: Kiszomboron 31,4 fokot mértek
31,2 fok az új napi melegrekord április 14-én
Az év második hőségnapja is melegrekordot hozott