Szeles nemzeti ünnep

Többfelé szeles időben lesz részünk a hosszú hétvégén, de marad a kora tavaszias, enyhe idő záporokkal.

Szombaton és vasárnap a többnyire gomolyfelhős időben elszórtan alakulhat ki kisebb eső, zápor. Nagyobb valószínűséggel az ország déli és nyugati tájain, másutt a több órás napsütés mellett csak egy-egy futó zápor fordulhat elő.

Szeles hétvége

A légmozgás az ország nagy részén felélénkül, főként vasárnap lehetnek erős, viharos közeli lökések az északkeleti és nyugati tájakon. A minimumok 3 és 7, míg a maximumok 9 és 13 fok között alakulnak.

Hétfőn több órára kisüt a nap, ugyanakkor hidegebb légtömeg éri el térségünket,

a hőmérséklet visszaesik néhány fokot.

Hajnalra a mínuszok is megjelenhetnek, elsősorban az ország északi megyéiben mérhetünk fagypont közeli és az alatti értékeket, az Alföld nagy részén és a déli tájakon 3-4 fokig csökken a hőmérséklet. Délután a túlnyomóan napos időben 5-11 fokig melegedhet a levegő. Kisebb csapadék délen, délnyugaton alakulhat ki.

Nemzeti ünnepünkön is marad többfelé a szeles idő, a Dunántúl északi felén és az Északi-középhegység térségében erős, akár viharos lökések is lehetnek. A változóan felhős időben szórványosan zápor, hózápor kialakulhat. Hajnalban -2, +3, napközben 5 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

Szerző: Herrmann Dóra
Megjelent: 2016.03.10 8:19


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Szivárvány jelent meg a csapadéksávon
Hó és jég, reggel dér fehérített
Hidegfront szakítja meg a melegedést