Hőség tombol

Folytatódik itthon a kánikula, akár 36°C-ot is mérhetünk majd. Spanyolországban hőhullám tombol, az országot erdőtüzet sújtják.

Péntekig egy magasnyomású öv alakítja majd időjárásunkat, a levegő hőmérséklete helyenként akár a 32-36 °C-ot is elérheti majd. A déli órákban várhatóan erős lesz az UV-B sugárzás, figyeljünk majd oda bőrünk védelmére, illetve a megfelelő folyadékpótlásra.

Nem csak hazánkban várható kánikula, az Ibériai-félszigeten - főleg Spanyolországban - akár 38-40 °C-ot is mutathat majd a hőmérők. Az elmúlt napokban is tartó hőség eredményeként már így is több helyen erdőtűz pusztít az országban.

Pénteken egy újabb hidegfront jön, de nem kell megijedni: a jelenlegi modellfuttatások azt mutatják, hogy nem kell nagyobb mennyiségű csapadékra, markáns lehűlésre készülnünk. Záporok, zivatarok kialakulására leginkább az északkeleti, keleti megyékben készülhetünk majd.

Friss (csütörtök 17:20): Késnek a vonatok a Budapest-Mosonmagyaróvár vonalon - írja az MTI. A melegben felpuhult sínek miatt sebességkorlátozást rendeltek el, mely 5-10 perces késéseket okoz.

További részletek előrejelzésünkben >>>

Szerző: Kurunczi Rita
Megjelent: 2009.07.29 23:17


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Viharokkal érkezik a keddi hidegfront
Egész Közép-Európában nálunk van a legmelegebb
Állati melegen indult a hét