Hömpölygött a víz Budapesten

Budapest felett durva cella alakult ki, a Krisztina körúton hömpölygött a víz. Az Alföldön is tetemes mennyiség hullott.

A Várban lévő kameránk a következő felvételeket rögzítette:

Lelkes Péter videója a Krisztina körútról, ahol a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű vizet nem tudták elvezetni a csatornák.
Mázsás "Mazsi" István észlelőnk facebook bejegyzése szerint a villamosok is leállták a kb. 15 centis vízben a Déli pályaudvarnál.

A vihar, amely elérte a fővárost - inkább csak a nyugati kerületekben villámlott, ennek ellenére hatalmas felhőszakadással érkezett.

A csütörtöki és pénteki esőzéseknek és felhőszakadásoknak köszönhetően egyébként az Alföld középső tájain hullott a legtöbb csapadék30-50 mm eső esett, de van, ahol az 70 mm-t is meghaladta. A legtöbb csapadékot a keleti országrészben mezőpeterdi észlelőnk mérte, 103,1 mm-rel.

Kecskemétre négyzetméterenként 30 liter eső zúdult, a sok víz ismét elöntötte a Szolnoki úti aluljárót. Helyszíni beszámolók szerint egy autó a vízben ragadt, elszállításáról autómentő fog gondoskodni. A Géza Fejedelem körutat is le kellett zárni több ponton - írja a BAON.

Szerző: Nagy-Kurunczi Rita
Megjelent: 2014.07.11 17:00


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Zivatarok robbantak ki szombaton, miközben keleten meglett a 30 fok
Félhavinál több eső esett néhol
Alapos útmosás, jégeső kísérte a zivatarokat