Hőmérsékleti hullámvasút Zabaron: közel 25 fokos napi ingadozás

Reggel még elkél egy dzseki, de délután már a póló és rövidnadrág is elég. Videó a vasárnapi hőmérséklet-ingadozásról Zabaron.

Az elmúlt időszak anticiklonális időjárása miatt jelentős napi hőingadozást tapasztalhattunk. A Kárpát-medencét alacsony nedvességtartalmú levegő töltötte ki, ami éjjel a kisugárzás következtében erősen le tudott hűlni, napközben pedig gyorsan felmelegedett. Ebből adódóan több helyen előfordult 20,

egyes helyeken 25 fokot is elérő napi hőmérséklet-ingadozás.

Hazánk egyik leghidegebb pontján, Zabarban is hajszál híján 25 fokos napi hőingadozást mértünk vasárnap, amit egy látványos videón is szerettünk volna szemléltetni.

A hőmérsékletnek egy napon belüli ilyen nagy mértékű változása sokak szervezetét megterheli, különösen a keringési és ízületi problémákkal küzdők napjait keserítheti meg.

A következő napokban azonban egyre több nedvesség érkezik a Kárpát-medencébe. A hét második felében már felhősebb, csütörtöktől csapadékosabb időjárásra készülhetünk, ami kiegyenlítettebb napi hőmérséklet-ingadozást tesz lehetővé: már nem lesznek olyan hidegek az éjszakák, ugyanakkor a nappali felmelegedés is mérséklődik.

Borítókép: zabari webkameránk képe

 

Szerző: Varga Sándor
Megjelent: 2021.09.13 14:07


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Alapos útmosás, jégeső kísérte a zivatarokat
Délnyugaton csak 15, északkeleten 27 fok lesz holnap
Ezüsthidat rajzolt a hold a Balatonra