Enyhül a forróság, már csak délen lehet 35 fok

Pár fokkal enyhül a forróság, csak délen érhetjük el a 35 fokot.

Hivatalosan a tegnapi volt a nyár, egyúttal az idei év eddigi legmelegebb napja, Derekegyházán 38,1 fokot mért az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Vasárnapi maximumok automatáink és észlelőink mérései alapján

Ma délen akár 39 fok is lehet, a délutáni órákban azonban egy gyenge hidegfront érkezik északnyugat felől. Ez főként az ország északi felére hoz záporokat, zivatarokat, nyugatra és északeletre helyenként heves zivatarokat, az északira-északnyugatira forduló szél többfelé feltámad.

A front gyorsan átvonul fölöttünk, kedden az ország nagy részén ismét a napsütésé lesz a főszerep, legfeljebb kezdetben nyugaton, délnyugaton fordulhatnak elő záporok. Élénk északnyugati széllel pár fokkal frissebb levegő érkezik, a csúcshőmérséklet 29 és 35 fok között alakul, 35 fok még délen lehet.

Napraforgómező Alsónémedi határában | Fotó: Szeli8

Szerdán újabb hidegfront érkezik, többfelé hozhat záporokat, zivatarokat, akár heves zivatarokat is, melyek rendszerbe szerveződve vonulhatnak nyugatról kelet felé. Délen még 35-36 fok is lehet, máshol 28-34 fok valószínű.

Csütörtökre tovább mérséklődik a hőség, az élénk, erős északnyugati szél is frissítőleg hat majd. A csúcshőmérséklet ezen a napon 27 és 33 fok között alakul. 

A hét hátralévő részében nem tér vissza a forróság, pénteken és szombaton a jelenlegi számítások szerint többfelé lehetnek záporok, zivatarok.

Borítókép: Simon Győző


Mit gondolsz, várható még nyáron 40 fok közeli forróság?

◎ Valószínű, hogy igen

◎ Szinte teljesen biztos, hogy igen

◎ Remélem, ez volt az utolsó felvonás

Szerző: Időkép
Megjelent: 2023.07.17 11:47


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Látványos felhőkkel érkezett az év első nagy viharrendszere
A zivatarlánc betoppanása kameráink szemével
Gustnadoval csapott le a zivatarrendszer Mezőszentgyörgy határában