Hó-riasztás és hófúvás ikon az időképen

A várható országos havazásra tekintettel elindítjuk hó riasztásunkat. Ezzel párhuzamosan a választható égképek is bővülnek, ezen túl hófúvást is észlelhetünk.

Frissítve: mostantól észlelésnél elérhető a hófúvás ikon.

A riasztási rendszerünk továbbfejlesztésének újabb állomása, hogy mostantól a várható nagymennyiségű hó, kiterjedt, országos havazás esetén, Sms-ben is értesítjük előfizetőinket.

 A havazás miatt csúszós, latyakos utak sokszor veszélyesebbek, mint egy nyári zápor, zivatar közben lezúduló víztömeg okozta nehézségek, vagy az erős széllökések. A látótávolság intenzív havazás ideje alatt akár 100 méter alá is csökkenhet, az utakon kialakuló friss hóréteg, a járdákon olvadozó néhol lefagyó hó, mind a közutakon járművel közlekedőket, mind a gyalogosokat megnehezíti a haladásban. Fokozott óvatossággal kell lennünk magunk és mások egészsége érdekében.

A mediterrán ciklon áthaladása a térség felett várhatóan hófúvásokat is okoz majd, így indokolttá vált egy új típusú észlelhető ikon, a hófúvást illusztráló. Reméljük a szerdától választható új ikont is sokan a szívükbe zárják, és észlelhetőségével még pontosabb kép tud majd kialakulni Országunk aktuális időjárásáról.

2009. december 13.

Az Időkép csapata

Szerző: Nagy Márk
Megjelent: 2009.12.13 13:59


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Hullócsillagok szelték át az éjszakai égboltot
Zivatarok robbantak ki szombaton, miközben keleten meglett a 30 fok
Üllők sorakoztak szerte az égen