Hó, hó, hó

Kelet felől újabb csapadéksáv terítette be országunkat, többfelé havazik, a lepel-5 cm-es friss hóréteg most nem bénította meg a közlekedést.

Az elmúlt 24 óra újabb országos havazást hozott magával, melyet egy a középpontjával a Fekete-tenger fölött örvénylő, már gyengülő fázisában lévő ciklon okozott.

Tegnap és az éjszakai órákban főleg a keleti, északkeleti megyékben havazott, majd a csapadéksáv fokozatosan nyugat felé helyeződött át, így a középső és nyugati országrészben is egyre többfelé kezdett el havazni. Az esti órákban a havazás megkezdése előtt a főváros délnyugati, déli térségében még ónos eső, ónos szitálás is észlelhető volt. A nap folyamán még főleg a dunántúli területeken számíthatunk jelentősebb havazásra, ott összességében 2-5 cm, bizonyos területeken akár 10 cm-t meghaladó friss hó is kialakulhat.

Időkép >> Hótérkép >>>

A közlekedés ugyan országszerte lelassult csütörtök reggelre, azonban a munkagépek folyamatosan tisztítják az utakat. A csapadékos helyeken a fő- és mellékutak mindenütt havasak, latyakosak - közölte az Útinform.

A Dunántúlon helyenként a megélénkülő szél felkaphatja a havat, ezzel gyenge hófúvást okozva tovább ronthatja a közlekedési feltételeket.

Szerencsére eddig csak egy komolyabb balesetről érkezett jelentés, Csongrád megyében egy Olaszországból hazafelé tartó, turistákat szállító busz csúszott az árokba.

A vasúti közlekedésben szerencsére nincsenek nagyobb késések, egyedül a Budapest-Vác vonalon várakozhatunk 5-6 percig a vonatokra.

Forrás: Útinform, MÁV

Szerző: Kurunczi Rita
Megjelent: 2010.01.21 10:04


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Rekordmeleg az óceánok vízfelszíne
Keleten 15 fokkal volt melegebb, mint az Alpokalján
4-5 centi friss hó borította a Kékest