Hó, fagy, hol vagy tavasz?

Kedden az Északi-középhegység néhány pontján havazott, szerdára hidegrekord dőlt, de jön a melegedés.

Szentléleki kameránk gyorsított felvételén jól kivehetőek a hópelyhek. Ugyan nem nagy mennyiség hullott és nem is maradt meg, de jól szemlélteti, hogy északról egészen hazánkig lejutott a hideg levegő. A magasabb pontokon néhol havazásba váltott a csapadék. 

Kamerakép: BorsodWeb

Szerdára viszont szakadozottá vált a felhőzet, a légmozgás is lecsendesült, és hajnalban mínuszokat is mérhettünk, sőt a napi minimumrekord is megdőlt. Koroncón -2,5 fokig süllyedt a hőmérséklet.

Hol vagy tavasz?

Hamarabb jöttek a fagyosszentek, mivel a hétvégén már meleg, tavaszi idő lesz. Délnyugatira fordul az áramlás és meleg levegő érkezik térségünkbe. A hét második felében 20-27 fok körüli maximumokat mérhetünk. Nem lesz azonban zavartalan a napsütés, beindulnak a záporok, zivatarok is. Csütörtökön a délutáni óráktól alakulhat ki futó zápor, de pénteken és szombaton sokfelé kell készülni záporokra, akár hevesebb zivatarokra felhőszakadással, jégesővel, viharos széllökéssel. Vasárnap és a jövő hét első napjaiban még főként az ország nyugati felén lesz jellemző a villámokkal, felhőszakadásokkal tarkított idő. Szárazabb idő a jelenlegi számítások szerint szerdától várható.

 

Szerző: Herrmann Dóra
Megjelent: 2017.05.10 14:44


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Indul a szabadföldi szamócaszüret
Viszlát, fagy
Milliónyi pihe járta táncát napnyugtakor (videó)