Hó és zivatar is jöhet kedden

Frontokkal tarkított, változékony időszak veszi kezdetét, kedden északon hó is hullhat, délután, este délnyugaton pedig az ég dörrenhet meg.

A következő napokban már nem a hidegpárnáé lesz a főszerep, frontokkal tarkított, változékony, gyakran szeles idő köszönt be.

Kedden nyugat felől egy meleg-, majd délután egy hidegfront érkezik, így szinte az egész országban számítani kell csapadékra: ez a legtöbb helyen eső lesz, ugyanakkor az Északi-középhegység térségében ónos eső, havas eső, illetve hó is hullhat,

a magasabb hegycsúcsokon pár centis hóréteg is kialakulhat.

Itt lesz hidegebb, helyenként alig emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet. Délnyugaton eközben 10-12 fokig is melegedhet a levegő, ugyanakkor késő délután, este felé, ahogy a hidegfront megérkezik, labilizálódik a légkör, így az eső mellett a záporos csapadék válik jellemzővé, 

helyenként az ég is megdörrenhet.

A déli-délnyugati szél élénk, erős lesz, majd délutántól a Dunántúlon északnyugatira fordul, főként a frontvonal mentén viharossá fokozódik. Ekkor már a Dunántúlon is keveredhetnek hópelyhek az esőbe.

Szerdán is változékony, gyakran szeles idő várható, többfelé záporokkal, hózáporokkal. Nem lesz viszont hideg, délután 3-8 fokot mérhetünk.

Szerző: Időkép
Megjelent: 2020.01.26 17:14


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Előbb északkeletre, majd a Dunántúlra hoz zivatarokat a holnapi front
Hullócsillagok szelték át az éjszakai égboltot
Főn melegítette a levegőt a Mátra, Bükk és a Zemplén lábánál