Hidegfront mosta el a Balaton-átevezést

Friss: a szombatra tervezett átevezést az indítás előtt az időjárás miatt lefújták.

Frissítés: a szombatra tervezett átevezést az indítás előtt az időjárás miatt lefújták.

Korábbra került a rajt, és legfeljebb 13 óráig be kell fejezni a távot a szombati Balaton-átevezésen Zamárdiban. A versenyzők már 8 órakor elindulhatnak, a vízreszállásra 11-ig van lehetőség, 13-kor viszont a vízirendészet leüríti az evezőfolyosót, véget ér a verseny.

Ami az időjárást illet,

a hidegfront már hajnalban eléri a térséget,

a szél északira fordul, és élénk széllökések (30-40 km/óra) nehezíthetik a résztvevők dolgát. A Beaufort-skála szerint ilyenkor a hullámok a következőképp viselkednek: "Közepes hullámok, határozottabb hosszú alakkal, sok fehér tarajos hullámmal, hullámpermet is megjelenik."  A hőmérséklet még kellemes lesz, és kánikulától sem kell tartanunk, 23-24 fok várható.

Aki elsőként ér célba, talán megúszhatja szárazon, de már a délelőtt folyamán nyugat felől záporok, zivatarok közelítik meg a térséget. Várhatóan kora délutánig a kitűzött szakaszon is elered az eső, sőt, késő délelőtt az ég is megdörrenhet. Reggel még záporos, zivataros lehet a csapadék, ez nem érint majd nagy területet, egy kis szerencsével elkerüli az evezőket, délután viszont nagyobb kiterjedésű csapadékzóna éri el a Balaton térségét, és a front mögött időnként erős széllökésekkel járhat a szél.

Fotó: KalmarikBrigitta

Bővebb információk a Hervis Balaton-átevezés 2022 Facebook eseménynél, vagy a Balaton-átevezés honlapján találhatók.

Szerző: Bayer-Szabó Bea
Megjelent: 2022.07.29 11:59


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Szerdán befejezték a Balaton vízeresztését
Elöntötte a Balaton a badacsonyi strandot
Hidegfront szakítja meg a melegedést