Hidegfronttal nyitott az ősz

Vasárnap egy gyenge hidegfront ért el minket, északkeleten, keleten zivatarok is kialakultak, Hajdúdorogon jég is hullott.

Zivatarok délnyugaton is (16:37): Délnyugaton, Nagykanizsa térségében is zivatarok pattantak ki, melyek délkeleti irányba mozognak, ugyanakkor az északkeleten lévő cellák valamelyest veszítettek erejükből.

Jégeső Hajdúdorogon (15:18): Hajdúdorogon apró szemű jég is hullott a térség felett áthaladt zivatarból.

Balra: Flatron11 nevű felhasználónknak köszönjük a felvételt!

Lánc keleten-északkeleten is (14:38): Keleten-északkeleten is kezdenek láncba rendeződni a záporok, zivatarok, melyek kelet-északkelet felé haladnak.

Láncba rendeződve (14:06): Északnyugaton északnyugat felől délkelet felé haladva láncba rendeződve mozognak a záporok.

Kialakultak az első zivatarok (13:34): Zivatarok pattantak ki először Miskolc térségében, majd egyre több cella jött létre északon, északkeleten, valamint északnyugaton is. A sokasodó cellák mozgása nyomon követhető radarképünkön.

A Dunántúlra már megérkezett az a hidegfront, melynek nyomában 5-6 fokkal hűvösebb levegő érkezik hazánkba. Míg a Dél-Alföldön 26-27 fok, úgy a Dunántúlon már csak 21-22 fokot mutatnak a hőmérők.

Balra: vége a szezonnak a Balatonon (fotó: bman).

A legtöbb helyen csapadék nélkül érkezik a hűvösebb légtömeg, záporok-zivatarok kialakulására leginkább az északkeleti országrészben van esély, itt ugyanis várhatóan hullámot vet majd a front. Máshol elvétve eshet.

Kedden újabb front érkezhet, várhatóan erősebb széllel. Ezt követően lassú melegedés kezdődik, hétvégére ismét 25-27 fok körüli délutáni hőmérséklettel.

Szerző: Szente-Varga Bálint, Berceli Balázs
Megjelent: 2013.09.01 12:28


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Hidegfront szakítja meg a melegedést
20-25 fokkal lett hidegebb
Közel 21 fok a különbség az ország legmelegebb és leghidegebb pontja között