Hidegfronttal indít az augusztus

A lehűlés azonban csak átmenetinek ígérkezik, a hét közepére ismét visszatérnek a 30 fok körüli maximumok.

A meleg, nyári hétvégét követően vasárnap éjjel északnyugat felől hidegfront érkezett, mely kedd hajnalra el is hagyja kelet felé az országot. A front 5-6 fokos lehűlést, záporokat, zivatarokat és megerősödő északnyugati szelet hoz magával.

Hétfő = frontátvonulás

Vasárnap éjjel így kezdetben a Dunántúlon, majd a középső tájakon alakultak ki záporok, zivatarok, hétfőn napközben pedig egyre inkább az északkeleti, keleti országrészben kell számítani konvektív csapadékra, emellett délen, délnyugaton is előfordulhatnak záporok. A Dunántúlon és a középső tájakon, majd északkeleten is feltámad az északira, északnyugatira forduló szél. Keleten még 31-32 fokot is mutathatnak a hőmérők, máshol 23 és 29 fok közé mérséklődik a kánikula.

Hódos Tamás fotója, köszönjük!

Keddtől ismét sok napsütés, melegedés

A front keddre elhagyja hazánkat, így a hét közepén egyre több lesz a napsütés, a szél is fokozatosan mérséklődik. Frissek lesznek a reggelek, hajnalonként 12-17 fok közé hűl majd a levegő, napközben pedig kedden 24-29, szerdán már 26-31 fokra van kilátás, majd csütörtök-péntekre tovább melegszik a levegő. 

A jobbára derült, napos időben az ország nagy részén ismét nagyon erős lehet az UV-sugárzás, célszerű lesz odafigyelni bőrünk védelmére!

Címlapfotó: HeavenMan

Szerző: Cséki Gergő
Megjelent: 2016.07.30 13:43


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

A Bakonyból is lehet látni a Schneeberg havas csúcsát
Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk
Viszlát, fagy