Hidegfront zárja a száraz, napos időt

Szerdán észak felől szórványos esővel, záporral és megerősödő széllel hidegfront érkezik, majd ismét száraz időszak jön.

Szerdán hidegfront érkezik,

felhős időre készülhetünk, eleinte az ország északi felén várható helyenként csapadék, délután viszont főként az ország déli, délnyugati felén egyre többfelé elered az eső, de jelentős mennyiségű csapadékra nem kell számítani. Az esti órákban északon már csökken a felhőzet, a csapadékzóna fokozatosan a déli tájakra helyeződik át és hajnalra mindenhol eláll az eső. Az egyre többfelé északnyugatira forduló szél felélénkül, helyenként felerősödik. A hajnal enyhébb lesz és napközben még 11-17 fokot is mérhetünk.

Sensitive fotója, köszönjük!

Csütörtök hajnalban a kevésbé felhős északi tájakon, az Északi-középhegységben ismét fagyosan indul a nap. Napközben már többfelé szakadozottabbá válik a felhőzet, a délutáni órákban sokfelé kisüt a nap, kisebb csapadék csak elszórtan lehet. Marad a szeles idő, napközben 8-12 fok között alakul a hőmérséklet.

Fagyos reggelek

Pénteken és szombaton a változóan felhős időben már hosszabb időre kisüt a nap, csapadék nem valószínű. A légmozgás péntekre jelentősen mérséklődik, de szombaton ismét feltámad. Hajnalban egyre többfelé megjelennek a mínuszok, délután pénteken 8-12 fok körül alakulnak a maximumok, szombatra pár fokkal melegszik a levegő.

Borítókép: Varsan

Szerző: Herrmann Dóra
Megjelent: 2016.10.31 20:39


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

60-nál is több tornádó csapott le pénteken az USA-ban
Hidegfront szakítja meg a melegedést
20-25 fokkal lett hidegebb