Hidegfront vonult át

Keletre helyenként 30-40 mm csapadékot, a Dunántúlra 80-100 kilométer/órás szelet hozott.

100 km/óra fölött Fonyódon (22:48): Fonyódon másodperces szélmérőnk 22 óra 25 perckor 102 km/órás lökést rögzített!

Frissítve (20:35) Nem sokkal este 8 óra előtt már 70-80 km-es alapszelet, és 90 km/óra feletti lökéseket mértek másodperces szélmérőink Fonyódon és Budapesten, de Keszthelytől Siófokig jellemző a 70-80 km/órás szélvihar. Másodperces szélmérőinken jól látható a lökések fel- és lefutása, melyet széltérképünkön az adott mérési pont fölé navigálva a kurzorral tekinthetünk meg.

Széltérképünk >>

17:47 - Fát döntött a szél az M7-esre Szababattyánnál, a Siófok felé tartó oldalon, egy sáv járható - írja az MTI.

 

(Korábban)

Szerda délután  - Megérkezett térségünkbe az a hidegfront, melynek érkezését már jó pár nappal ezelőtt előre vetítették a számítógépes modellek. A keleti, északkeleti megyékben helyenként zivatarok hívják fel a figyelmet a front érkezésére, de máshol is egyre többfelé nyílnak meg az ég csatornái. Ráadásul a Dunántúlon és a főváros környezetében már többfelé viharossá fokozódott az északnyugati szél, az eddigi legerősebb lökést, 91 km/órát Fonyódon elhelyezett másodperces szélmérőnk rögzítette nem sokkal fél 6 előtt.

A front a nap folyamán többfelé okoz majd jelentős mennyiségű csapadékot, elsősorban a keleti megyékben helyenként akár 30-40 mm-t is elérheti a lehulló eső mennyisége, miközben a Dunántúlon egyre többfelé viharossá fokozódik az északnyugati szél. A legerősebb széllökések a késő délutáni, esti órákban főként a Balaton környékén és a Bakonyban akár a 80-100 kilométer/órát is elérhetik. Hűvös, szeles, csapadékos nap elébe nézünk.

Csütörtökre ez a front elvonul, megszűnik a csapadék, a szél is fokozatosan mérséklődni kezd, bár még többfelé lesz élénk, a Dunántúlon helyenként erős.

Szerző: Cséki Gergő
Megjelent: 2013.10.16 8:06


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Teljes egészében lezárták a Rám-szakadékot
Véget ér a hűvös időszak, vasárnap újra 25 fok lesz
Örülhetnek a növények: kiadós eső érkezett