Lehűlt a levegő a front mögött

A Kőszegi-hegységben délelőtt havazott, napközben délen zivatar is kialakult. Erős hidegfront érkezett.

A Baja melletti zivatar (16:50): Délután Baja térségében kialakult zivatar így nézett ki Bácsalmásról, melyet fotót köszönünk Gyr23 nevű felhasználónknak:

Közelít a Tisza vonalához a front (16:35): Hamarosan eléri a Tisza vonalát a hidegfront, melynek vonala jól kirajzolódik hőtérképünkön is. A front mögött beáramló hideg levegőnek köszönhetően 3-6 fok körüli értékeket mutatnak csak a hőmérők, ezzel szemben a Tiszántúlon sokfelé még 18-20 fok van. A szél is északnyugatira fordult és feltámadt a hidegfront mögött.

Újabb zivatarok (15:31): Újabb zivatarok alakultak ki Szekszárd és Baja térségében.

Jeszi81 felvétele Bajáról, köszönjük!

Megérkeztek az első villámok (13:26): Délnyugaton kialakultak az első zivatarok, villámlokalizációs hálózatunk észleli is a villámokat.

Több mint 15 fokos kontraszt (szerda 13:00): Miközben nyugaton helyenként alig mutatnak 5 fokot a hőmérők, addig a déli megyékben még többfelé 19-20 fok jellemző. A front érkezésével nyugat, északnyugat felől több fokkal, hirtelen csökkeni fog a hőmérséklet

Hőtérképünk nem sokkal 13 óra előtt

Szerda reggel - Havazik Kőszegi-hegységben: "Most értem le a Kőszegi-hegységből. 500 méter magasban már erősen havazik" - írja Ráduly László észlelőnk.

Köszönjük a fotókat!

Szerző: Időkép
Megjelent: 2016.04.26 15:00


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Alapos útmosás, jégeső kísérte a zivatarokat
Szivárványtengerben úsztunk
Viharosra fordul az idő