Hidegfront rontja el a kellemes időt

Csütörtökre egy hidegfront érkezik, mely meghatározza a további napok időjárást, csapadékot, zivatarokat, szelet és lehűlést hoz.

Csütörtöktől kezdve változás áll be időjárásunkban egytérségünket elérő hidegfrontnak köszönhetően. Így a hét további részében csapadékosra fordul az idő, többfelé kell számítani az erősen megnövekvő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra, mely csapadékhajlam csak vasárnap csökkenhet valamelyest, de még azon a napon is számítani kell helyenként eső, záporok kialakulására. Többfelé jelentős mennyiségű csapadék is hullhat ezekben a napokban. Az északi, északnyugati szél is meghatározó lesz, a Dunántúlon gyakran erős, olykor viharos lökések is előfordulhatnak, de ugyanúgy szeles időre van kilátás időnként az északkeleti tájakon is.

Visszaesik a hőmérséklet is

A felhősebb, szelesebb időnek köszönhetően viszont enyhébbek lesznek a hajnalok, de a nappali felmelegedés fokozatosan mérséklődni fog. Csütörtökön a nyugati tájakon már 20 fok alatt maradhatnak a maximumok, ezzel szemben a középső és keleti tájakon még 25 fok feletti értékek is előfordulhatnak. Pénteken a Dunántúl nagy részén már nem fogja elérni a csúcshőmérséklet a 20 fokot, de keleten, északkeleten még 23-24 fok köré melegedhet a levegő. A hétvégére tovább csökken a hőmérséklet, helyenként 15 fok alatt maradhat a hőmérséklet a délutáni órákban is, és csak kevés helyen mérhetünk majd 20 fok körüli maximumokat.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2015.09.22 11:52


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Szivárványtengerben úsztunk
Alapos útmosás, jégeső kíséri a zivatarokat
Erős szél korbácsolta fel a Balaton vizét