Hidegfront, lehűlés, hózáporok

Az átvonult hidegfront pár fokos lehűlést hozott, hétfőn északkeleten hózáporok is jöhetnek.

Szombatra virradóra északnyugat felől hidegfront érte el az országot, amely mögött egy-két napig hidegebb, váltakozó nedvességtartalmú légtömegek áramlanak térségünkbe, így néhány fokos lehűlés várható, vasárnap és hétfőn 

hózáporok is kialakulhatnak.

A front már péntek délutántól sokfelé okozott kisebb esőt, éjjel a magasabb hegycsúcsokon havas esőt, a Kékestetőn kisebb havazást is, majd szombat napközben a felhő- és csapadékmező kelet, délkelet felé távozott, mögötte északnyugat felől egyre többfelé kisütött a nap. 

A többfelé gyengén fagyos reggel után vasárnap 5 és 10 fok között alakult a csúcshőmérséklet. A kissé szeles időben a gyakran megnövekvő felhőzetből többfelé eső, zápor, a magasabban fekvő tájakon hózápor is előfordult.

Ráduly László tavaly november végén készült fotója, köszönjük!

Hétfő hajnalban már sokfelé fagypont alá csökkenhet a hőmérséklet, északkeleten a reggeli órákban havazásba, hózáporokra válthat át a csapadék. Napközben gyakran lesz erős a szél, a felhőátvonulásokból a záporok mellett hózáporok is kialakulhatnak, és délutánra csupán 5-10 fokig melegszik a levegő.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseink itt tekinthetők meg.

Szerző: Időkép
Megjelent: 2017.11.16 12:27


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk
60-nál is több tornádó csapott le pénteken az USA-ban
Teljes egészében lezárták a Rám-szakadékot