Hidegfront hoz lehűlést hétvégére

Éjjel hidegfront érkezett, hétvégén 25, többfelé 20 fok alatt maradunk.

A strandidőt mellőznünk kell hétvégén, késő este északnyugat felől hidegfront érkezett, így hétvégén hűvösebb időre van kilátás csapadékkal.

Nézzük a részleteket:

A hidegfront péntek este érkezett meg, főként délen, délnyugaton okozott záporokat, zivatarokat. A délnyugati határ közelében hevesebb zivatar is kialakult, helyenként 30-40 mm csapadék hullott rövid idő alatt. A front mögött északnyugatira, északira fordult, és többfelé feltámadt a szél.

WRF modellünk reflektivitás előrejelzése

Szombaton északon naposabb, máshol felhős időre készülhetünk, délen sokfelé fordulhat elő eső, zápor.  Az északnyugati szél gyakran lesz élénk, északon, északnyugaton erős. Délen csak 15-17, a naposabb északi tájakon 22-24 fok körül alakul a csúcshőmérséklet.

Fotó: Rippel Erik

Vasárnap, gyermeknapon nem igazán fog kedvezni az időjárás a szabadtéri programoknak. Erősen felhős, borongós időre készülhetünk, többfelé az eső is eleredhet. A megélénkülő keleti-északkeleti szél tovább ronthat a hőérzeten, délután is mindössze 14-22 dokot mutathatnak a hőmérők. 21-22 fok az átmenetileg naposabb délkeleti tájakon lehet, az ország nagy részén viszont 20 fok alatt marad a csúcshőmérséklet.

Jövő héten aztán erős felmelegedés körvonalazódik, június első napjaira megérkezhet az év első komolyabb hőhulláma. Részletekkel hamarosan jelentkezünk.

Borítókép: Nemes Attila

Szerző: Időkép
Megjelent: 2022.05.27 11:28


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Egyre melegebb idő jön hétvégén
Teljes egészében lezárták a Rám-szakadékot
Véget ér a hűvös időszak, vasárnap újra 25 fok lesz