Ma is sok esőre készülhetünk

Vasárnap egy hidegfront hoz esőt, záporokat, zivatarokat. Viharos szél és nagy mennyiségű csapadék kísérheti a cellákat.

Vasárnap egy hidegfront hatására sokfelé készülhetünk záporok, zivatarok kialakulására, köztük heves zivatarok is előfordulhatnak, melyekhez viharos széllökések, felhőszakadás társulhat. A déli, délnyugati szél délutántól többfelé nyugatira, északnyugatira fordul és több helyen meg is erősödhet. A hőmérsékletet tekintve jelentős különbség alakulhat ki a keleti és nyugati területek között. A

Dunántúlon 14-18 fokig hűl a levegő,

ezzel szemben keleten, délkeleten még 27-30 fok közelében alakulhatnak a maximumok.

Lemken fotója, köszönjük!

Hétfőn már nyugodtabb időre készülhetünk. Változóan felhős lesz felettünk az ég, hosszabb napos időszakokra keleten számíthatunk. Gyenge csapadék legfeljebb nyugaton fordulhat elő a délután folyamán. Legyengül a légmozgás is, már csak helyenként kísérhetik élénk lökések a változó irányú szelet. Hideg, 5-11 fokos hajnalt követően, délután már csak 18-24 fokig emelkedik a hőmérséklet.  

Kedden újabb csapadékzóna érkezhet kiadós esővel, záporokkal. Délkeleten várható kevesebb csapadék, itt napközben 24 fokig melegedhet a levegő.

Borítókép: Vikisz

Szerző: Varga Sándor
Megjelent: 2017.09.15 16:02


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Alapos útmosás, jégeső kísérte a zivatarokat
Szivárványtengerben úsztunk
Viharosra fordul az idő