Hidegcsepp hoz hűvösebb, csapadékosabb időjárást hétvégére

Hétvégére egy hidegcsepp teszi hűvösebbé, csapadékosabbá időjárásunkat. Záporokra, zivatarokra is készülhetünk.

Péntektől egy hidegcsepp lesz a vendégünk egészen jövő hétig, ami változékony, gyakran csapadékos és az átlagosnál hűvösebb időjárást okozhat. 

A hidegcsepp jelenleg várható mozgáspályája az ECMWF 500 hPa-os geopotenciál-anomália előrejelzésén. Forrás: WXCharts.com

A csütörtöki hidegfront még csak kisebb területen okoz csapadékot, főleg záporokat, helyenként zivatarokat. Pénteken azonban a Dunántúlon és a középső tájakon is

többfelé indulhat esősen a reggel,

délutánra pedig keletre is megérkezik a csapadék. Több napsütésre a Dunántúlon élők számíthatnak, amit csak egy-egy zápor, zivatar zavarhat meg. A szelesebb csütörtök után már csak helyenként lehetnek élénk széllökések. Visszaesik a hőmérséklet: csütörtökön még délkeleten megközelíthetjük a 30 fokot, pénteken viszont már csak 18-24 fok ígérkezik.

Hétvégén a változóan felhős idő mellett további esőre, záporokra, zivatarokra van kilátás. A zivatarokat erős, viharos széllökések kísérhetik, de néhol felhőszakadás, jégeső kialakulása sem kizárt. A csapadék pontos térbeli és időbeli eloszlása egyelőre még bizonytalan, de a jelenlegi előrejelzések szerint keleten, északkeleten lehet felhősebb az időjárás, és a legtöbb csapadék is ebben az országrészben hullhat. Mindkét nap főként a Dunántúlon élénkülhet meg az északnyugati szél. Szombaton 22-27, vasárnap 23-28 fokra van kilátás. 

Kövesd folyamatosan frissülő előrejelzéseinket ITT.

Borítókép: Vass Károly

Szerző: Varga Sándor
Megjelent: 2020.07.15 18:55


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Üllők sorakoztak szerte az égen
Zivatarok robbantak ki, miközben keleten meglett a 30 fok
Egész Közép-Európában nálunk van a legmelegebb