Hidegbetörést hoz az ünnep

Idén sem lesz unalmas a március 15-ei hétvége, viharos széllel érkezhet hozzánk egy hidegfront.

Friss számítások (14:00): A legfrissebb számítások szerint a szombat délután érkező hidegfront nyomában vasárnap elsősorban még a nap első felében alakulhatnak ki a gyorsan robogó felhőkből elszórtan záporok, főként a magasabban fekvő tájakon akár hózáporok, jégdara-záporok, majd délutántól egy nyugat felől érkező melegfront felhőzetéből hullhat egyre több helyen eső. Hétfőre az esőfelhők elvonulnak, visszatér az igazán kellemes hőmérsékletű tavaszi idő, de továbbra is erős, viharos lehet a szél.

Előzmények

Egyelőre még sok a kérdőjel, de egy biztos: ami az időjárást illeti, nem fogunk unatkozni az ünnepi hétvégén. 

Szombaton, azaz március 15-én a nap második felében viharos szelet hozó hidegfront érheti el hazánkat, mely a vasárnapi időjárás meghatározója is lesz egyben. A magasban jó 10 fokos lehűlés várható, szombat estétől esővel, záporokkal, akár zivatarokkal is tűzdelve. A front előtt ugyanakkor még kellemes meleg lesz, a déli megyékben akár 18-20 fokig is melegedhet majd a levegő. 

Vasárnap előreláthatólag már hózáporok, hódara-záporok is kialakulhatnak, természetesen erre a hegyvidékeken van a legnagyobb esély. A szelet továbbra is viharos lökések kísérhetik.

Hétfőn is marad a szeles idő, de ekkor már csak szórványosan várható eső, záporeső, és újra melegszik a levegő.

Folyamatosan frissülő előrejelzésünk itt olvasható.

Szerző: Nagy-Kurunczi Rita, Cséki Gergő
Megjelent: 2014.03.11 12:14


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Hidegfront szakítja meg a melegedést
20-25 fokkal lett hidegebb
Közel 21 fok a különbség az ország legmelegebb és leghidegebb pontja között