Dermesztő hideg jön

Átalakul időjárásunk az újév első hetében, a hét közepén észak felől fagyos légtömegek érkeznek.

Jelentősen átalakulás kezdődik 2017 első hetében, a nyugodt, csendes időjárást okozó anticiklon leépül térségünk fölött, utat engedve ezzel a ciklonoknak és frontoknak.

Kedden délen már havazhat

Micsuda Andrása fotója, köszönjük!

A hideg levegő első hulláma keddre virradóra éri el hazánkat. A megnövekvő felhőzetből elsősorban a déli megyékben számíthatunk csapadékra: kezdetben ónos eső, havas eső, hó is eshet, majd egyre inkább havazás valószínű, ugyanakkor jelentős mennyiségre nem kell számítani. Napközben a középső és nyugati országrészben feltámad az északnyugati szél, a Dunántúlon erős lökések is lehetnek.

Nagy széllel érkezik a fagyos levegő

Szerdán észak felől megnövekszik a felhőzet és északon többfelé, máshol szórványosan hózápor, havazás, nyugatabbra havas eső, eső is kialakulhat. Megélénkül, északon, északkeleten megerősödik a nyugati-délnyugati szél. A csúcshőmérséklet -1 és +4 fok között alakul.

Csütörtökön helyenként hózáporokkal, viharos északi-északnyugati széllel fagyos levegő áraszthatja el hazánkat, így pénteken a sok napsütés ellenére várhatóan napközben is mindenhol fagypont alatt maradhat a hőmérséklet.

Borítókép: Kovácsné Tündi

Szerző: Cséki Gergő
Megjelent: 2016.12.31 14:33


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Viszlát, fagy
Fagyott péntek reggel is: néhol -3 fokig hűlt a levegő
Még egy fagyos reggel