Hideg, szürke idővel közelít az ünnep

Nyugodt, szürke időt ígér ez a hét is, az ország nagy részén elmarad a fehér karácsony.

A hét első napjaiban sem várható jelentős változás időjárásunkban: marad a szürke idő, többfelé képződik pára, köd, zúzmarás köd, keveset fog sütni a nap. A fehér karácsonyra vágyók számára sem szolgálhatunk jó hírekkel, mivel a legfrissebb modellszámítások szerint  az ünnepekig hideg, csapadékmentes, többfelé ködös időre kilátás.

Helyenként tartós köd

Decknergabor fotója Pécsről, köszönjük!

Kedden és szerdán is többnyire szürke, borús lesz időjárásunk, ismét csak a magasabb hegycsúcsokon lehet napsütésre számítani. Elsősorban a magasabban fekvő, a rétegfelhőzet szintjébe nyúló helyeken találkozhatunk köddel, zúzmarás köddel. Gyenge lesz a légmozgás, a déli-délkeleti szél legfeljebb Sopron környékén élénkülhet meg kissé. A minimum-hőmérsékletek -7, -2, míg a maximumok -3 és +1 fok között alakulhatnak. 

A legújabb modellszámítások a hét második felében is a mostanihoz hasonló időjárást várnak, a változást hozó frontok elkerülik térségünket, leghamarabb vasárnap érkezhet egy gyenge hidegfront. Ez alapján hideg, nyirkos, felhős karácsonyra készülhetünk.

Hideg, nyirkos, felhős karácsony

Jelentős havazás nem valószínű, az ország nagy részén hómentes ünnepre van kilátás, csupán a néhol előforduló zúzmaraképződés és gyenge hószállingózás, illetve keleten, északkeleten a korábban lehullott 1-2 centiméternyi hó hozhat egy kis fehérséget a szürke tájba.

A fehér karácsony esélye országrészenként

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomonkövetheti ITT.

Borítókép: Lelek

Szerző: Varga Sándor
Megjelent: 2016.12.18 19:41


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Fagyott péntek reggel is: néhol -3 fokig hűlt a levegő
Rekordmeleg az óceánok vízfelszíne
Keleten 15 fokkal volt melegebb, mint az Alpokalján