Heves zivatarok is jöhetnek ma

Egy hidegfront közelíti meg térségünket, többfelé heves zivatarok is kialakulhatnak.

Egyelőre ismét vége a nyugodt időjárásnak, csütörtökön már sokkal mozgalmasabb nap elébe nézünk. Egy hidegfront közelíti meg térségünket, de napközben még 28-35 fokig melegszik a levegő.

A front előterében viszont egyre nedvesebb, labilisabb légtömegek áramlanak fölénk, emiatt egyre többfelé magasra törő gomolyfelhők képződnek, újra beindulnak a zivatarok. A nap második felében heves zivatarok is többfelé kialakulhatnak,

több megyében narancssárga figyelmeztetés érvényes.

Figyelmeztető előrejelzés: OMSZ

WRF modellünk így számol a zivatarok érkezésével:

A heves zivatarokhoz felhőszakadás, akár 2-4 cm átmérőjű jég, illetve 80-90 km/órás széllökések társulhatnak.

Pénteken nyugaton, északnyugaton már stabilizálódik a légkör, erős lesz az északi-északnyugati szél, máshol még többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok. 23 és 30 fok közé mérséklődik a meleg.

Szombaton már a napsütés kerül előtérbe, elszórtan záporok, zivatarok az ország déli-délkeleti harmadán fordulhatnak elő. A szél élénk, nyugaton és északkeleten erős lesz. Délutánra 25 és 30 fok közé melegszik a levegő.

A hét nyugodt napos idővel búcsúzik, vasárnap érdemes lesz felkeresni a strandokat, a csúcshőmérséklet 27 és 32 fok között alakul majd. A meleg időben legfeljebb az élénk széllökések hozhatnak némi felfrissülést.

Borítókép: Szpodnyi Tamás

Szerző: Időkép
Megjelent: 2020.07.01 15:59


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Zivatarok robbantak ki, miközben keleten meglett a 30 fok
Egész Közép-Európában nálunk van a legmelegebb
Hétvége: kora nyárias meleg, de a záporoktól, zivataroktól még nem szabadulunk meg