Heves viharok jönnek, vasárnapra keleten is megszűnik a hőség

Egy hullámzó hidegfront alakítja a hétvége időjárását, sokfelé jöhetnek heves záporok, zivatarok, vasárnapra keleten is lehűl az idő.

Hullámzó hidegfront alakítja időjárásunkat a hétvége folyamán. A front csak lassan vonul át fölöttünk, emiatt sokfelé kell kiadós csapadékra számítani, melynek döntő része heves záporok, zivatarok formájában érkezhet. A felhőszakadások újabb villámárvizeket eredményezhetnek,

vasárnap estig helyenként 100 mm csapadék is összegyűlhet.

Hevesebb viharok a nyugati megyék kivételével szinte bárhol előfordulhatnak. Ezeket a felhőszakadás mellett károkozó, akár 90 km/órát meghaladó széllökések, illetve nagyobb méretű, helyenként 5 centimétert meghaladó jégszemek is kísérhetik.

Hétvégén is lehet részünk hasonló látványban | Fotó: Vass Károly

Szombaton még marad a nagy hőmérsékleti kontraszt: a Dunántúlon csak 20-28, a Dunától keletre még 29-36 fok várható, a legmelegebb a Tiszántúlon lesz.

Vasárnapra keleten is megszűnik a hőség

Vasárnap az ország keleti, északkeleti felére is megérkezik a hűvösebb levegő, délután sem lesz melegebb 19-25 foknál. Ráadásul sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik majd a nyugatira-északnyugatira forduló szél. Nagyobb mennyiségű csapadékra az ország keleti-északkeleti felén számíthatunk, a Dunántúlon inkább már csak elszórt záporok, zivatarok lehetnek.

Hétfőn szeles időre, felhőátvonulásokra számíthatunk elszórt záporokkal, zivatarokkal. A csúcshőmérséklet mindössze 20 és 25 fok között alakulhat.

Hozzászólna? Várjuk Viber csoportunkban!

Borítókép: Fotoszabi

Szerző: Időkép
Megjelent: 2023.08.04 11:01


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

27-28 fok is lehet délen holnap délután
Szupercellák követhetik holnap délután az éjszakai műsort
Zivatarok kezdték mérsékelni az aszályt szerdán az Alföldön