Hétvégére visszatérnek az éjszakai fagyok

Szárazabb, hidegebb légtömeg érkezik fölénk a front mögött, szombat és vasárnap hajnalban ismét többfelé fagyhat.

A záporokat, zivatarokat okozó hullámzó frontrendszer csak lassan távozik, pénteken az ország déli és keleti részén még további esőt, záporokat okoz. Északnyugaton viszont már naposra fordul az idő. Országszerte mérséklődik a nappali felmelegedés, délután 9-15 fok várható. Ezzel együtt az északi-északnyugati szél is többfelé megélénkülhet.

Szombaton délen, délkeleten még felhősen indul a nap, máshol már gyengén felhős vagy derült lesz az ég. A derültebb északi és nyugati tájakon ismét megjelennek a hajnali fagyok, itt több helyen 

-1, -3 fokig csökkenhet a hőmérséklet.

Fotó: Griff

Napközben a napsütésé lesz a főszerep, csak késő délután növekszik meg délen erősebben a felhőzet. Napközben 10-14 fok várható.

A vasárnap hajnal többfelé párás, ködös lesz, ezúttal már nagyobb területen készülhetünk hajnali fagyokra. Kivételt a felhősebb, borongósabb déli tájak képezhetnek, ahol napközben ismét előfordulhatnak majd kisebb záporok. A hét utolsó napján az északnyugati országrészben várható a legtöbb napsütés. 9 és 13 fok közé melegszik délutánra a levegő.

Hétfőn záporokkal újabb hidegfront érkezése körvonalazódik.

Borítókép: Deakistvan0

Szerző: Időkép
Megjelent: 2021.11.04 11:36


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Félhavinál több esőnél járunk néhol
Délnyugaton csak 15, északkeleten 27 fok lesz ma
Alapos útmosás, jégeső kísérte a zivatarokat