Visszatér a kánikula, vasárnap már 37 fok lesz

Legközelebb majd hétfőn hozhat egy hidegfront záporokat, zivatarokat.

Csak átmeneti felfrissülést hozott a hidegfront, délire-délnyugatira forduló áramlással a hétvégén száraz, ismét egyre melegebb légtömegek érkeznek, visszatér a hőség.

Szombat hajnalban még friss lesz a levegő, érdemes lesz reggel átszellőztetni a lakásokat. Napközben országszerte zavartalan napsütésre készülhetünk, felhő alig lesz az égen. A délies szél a Dunántúl északi felén feltámad, ez hozhat némi felfrissülést a kánikulában. Délutánra már 30 és 35 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap tovább fokozódik a kánikula, nagy területen elérjük a 35 fokot, 

délen a 36-37 fok sem lesz ritka.

Vasárnapra várható maximumok

Továbbra is a napsütésé lesz a főszerep, csupán északon, északnyugaton lehet több gomolyfelhő az égen, és a késő délutáni órákban az északnyugati határ mentén egy-egy frissítő zápor, zivatar is kialakulhat. A szél a középső megyékben és a Dunántúlon lehet élénk, délután nyugaton déliről északnyugatira vált a légmozgás iránya.

Hétfőn is marad a forróság, ekkor 31 és 39 fok közötti maximumokat mérhetünk, délen lesz a legmelegebb. Északnyugat felől a délutáni órákban feltámadó széllel, elszórt záporokkal, zivatarokkal ugyan egy hidegfront érkezhet, de ez alig mérsékli a kánikulát, kedden is 31-37 fokos hőségben lesz részünk.

Az újra visszatérő nagy melegben ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről, kerüljük azonban a cukor- koffein- és alkoholtartalmú italokat! 10 és 16 óra között országszerte nagyon erős, helyneként extrém erős UV-sugárzásra kell számítani, ha tehetjük, kerüljük a direkt napfényt, viseljünk napszemüveget, szalmakalapot, illetve magas faktorszámú fényvédő krémekkel védekezzünk a leégés ellen!

Borítókép: Zekko35


Hőség vagy zivatar, melyiket választanád?

◎ Jobban szeretem a kánikulát

◎ Élek-halok a nyári viharokért

◎ Egyiket sem, átlagos nyári időre vágyom

Szerző: Időkép
Megjelent: 2023.07.14 11:13


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

51 fokot mértek Mexikóban csütörtökön
Gyönyörű májusi idővel indul a hét, az esőre még várni kell
Akár trükkös is lehet az utolsó szakasz a Tour de Hongrie-n