Hétvégén lehűlés kezdődik

Péntekig tart a szeptemberi nyár meleggel, napsütéssel, éjjel azonban hidegfront érkezik, hétvégén időnként csapadékos, hűvösebb időre készülhetünk.

Pénteken még sok lesz a napsütés, csupán néhol alakulhat ki frissítő zápor. Kitombolja magát a szeptemberi nyár, a csúcshőmérséklet 27 és 32 fok között alakul.

Éjjel azonban hidegfront éri el térségünket, ami a hétvége időjárását is meghatározza. Felhősebb, záporokkal, zivatarokkal tarkított időre van kilátás, ezzel együtt fokozatos lehűlés veszi kezdetét.

Őszies fordulat

Péntek estétől nyugat felől megnövekszik a felhőzet, éjjel egyre többfelé számíthatunk majd záporok, zivatarok kialakulására és a reggeli órákra a középső tájakat is eléri a csapadékzóna. Szombaton továbbra is több helyen készülhetünk záporokra, zivatarokra, ugyanakkor nem lesz zárt a felhőzet, helyenként hosszabb-rövidebb napos időszakok tehetik barátságosabbá az őszies fordulatot. Az északi tájakon, a Dunántúl északi felén és zivatarok környezetében feltámad a szél. Napközben 22-30 fokig emelkedik a hőmérséklet, keleten, délkeleten lesz még melegebb.

Attilaszalai fotója, köszönjük!

Vasárnap kissé tovább csökken a  hőmérséklet, délután 21-26 fokot mérhetünk. További csapadék helyenként az északi tájakon és a Dunántúlon alakulhat még ki. A légmozgás mérséklődik, csupán zivatar környezetében erősödhet fel.

Hétfőn csapadékos idő várható, főként a Dunántúlon kísérhetik élénk, helyenként erős lökések az északnyugati szelet. Csupán 18-23 fokos maximumokat mérhetünk és ezzel nagy valószínűséggel lezárul a meleg, nyári idő.

Szerző: Herrmann Dóra
Megjelent: 2016.09.13 20:49


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Vasárnap kezdődik a csillagászati ősz
Kisoroszi kedd-szerdán szabadulhat ki a víz fogságából
Az űrből is látszik az áradó Duna