Hétvégén újabb front jön

Szombaton délelőtt még nyugodt, őszi idő várható, majd újabb front hoz csapadékos, szeles időt.

Átmeneti nyugalom jellemzi csupán időjárásunkat, szombat délután ugyanis nyugat felől újabb frontrendszer felhő-és csapadékmezeje éri el hazánkat, újra többfelé esős, szeles, igazi novemberi időt okozva.

Szombaton a nap első felében még marad a csendes, nyugodt, őszi idő, változó felhőzet hosszabb-rövidebb napos időszakoknak is örvendhetünk. A legmagasabb nappali hőmérséklet többfelé meghaladhatja a 15 fokot, sőt a megélénkülő déli, délnyugati szélben elsősorban a déli, délkeleti tájakon akár 20 fokot is mérhetünk. 

Szombat délutántól nyugat felől aztán hullámzó hidegfront éri el az országot, így nyugat felől fokozatosan beborul az ég, és késő délutántól, estétől előbb a Dunántúlon, majd vasárnapra virradóra már a Dunától keletre is egyre többfelé ered el az eső, záporeső. A csapadékra hajló időjárás várhatóan hétfő délutánig kitart: többfelé, több alkalommal is eshet. Ráadásul vasárnap estétől a hidegfront hatására a szél egyre nagyobb területen északira, északkeletire fordul, többfelé meg is erősödik, főleg a Dunántúlon és keleten, északkeleten a jövő hét első napján nem lesznek ritkák a viharos lökések sem. Ezzel együtt lehűlés is várható, hétfőn a Dunántúlon szinte mindenhol 10 fok alatt alakul majd a hőmérséklet, keleten lesz még enyhébb idő.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

A cikkünkben megjelent képekért köszönet illeti Gyenes Viktort és Sándor Ferencet!

Szerző: Cséki Gergő
Megjelent: 2013.11.07 12:49


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

60-nál is több tornádó csapott le pénteken az USA-ban
Hidegfront szakítja meg a melegedést
20-25 fokkal lett hidegebb