Hétvégén még visszaköszön a nyár

A hűvösebb, kora őszi napok után hétvégére felmelegedés jön, átmenetileg visszaköszön a nyár.

Ha nem is tartósan, de pár nap erejéig visszaköszön a nyárias idő, hétvégén ugyanis egy hidegfront előtt déli, délnyugati áramlással meleg légtömegek érkeznek hazánkba.

Késő nyári idő jön hétvégére

Éva fotója Zalaegerszegről, köszönjük!

Pénteken hajnalban még előfordulhat kisebb csapadék, napközben aztán egyre inkább felszakadozik a felhőzet, a napsütés veszi át a főszerepet. Délire, délnyugatira forduló áramlással melegedés kezdődik, ezen a napon még 21-26, szombaton a viszonylag hűvös hajnal után már 25-29 fokra van kilátás a délutáni órákban. Ekkor a déli, délnyugati szél is sokfelé feltámad, nyugaton, északnyugaton erős, viharos lökések is lehetnek. Egy-egy zápor, zivatar csak a keleti határ közelében alakulhat ki.

Vasárnap is sokfelé élénk, nyugaton, északnyugaton erős lesz a déli, délnyugati irányú légmozgás. Marad a meleg, nyári idő, többfelé akár 30 fokot is mérhetünk délután. Több órára kisüt a nap, nyugaton lehet több gomolyfelhő az égen, ott egy-egy zápor, esetleg zivatar is kialakulhat.

Hétfőn még kitart a meleg, nyári idő, nem egy helyen 30 fok fölötti csúcshőmérséklettel, majd kedden hidegfront érkezik.

Borítókép: Csneeva

Szerző: Időkép
Megjelent: 2017.09.05 14:10


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Viharokkal érkezik a keddi hidegfront
Egész Közép-Európában nálunk van a legmelegebb
Délnyugaton csak 15, északkeleten 27 fok lesz ma