Hétvégén is számítani kell elszórt záporokra, zivatarokra

Hétvégén is gyakran megnövekedhet a gomolyfelhőzet, mely több tájegységünkön okozhat lokális csapadékhullást.

Szombaton sok felhő lesz az ország nagy része fölött, hosszabb napos időszakokra a keleti és a délkeleti tájakon mutatkozik a legnagyobb esély.

Ugyanakkor elszórt záporok, zivatarok átmenetileg ismét több tájegységünkön kialakulhatnak,

kivételt csak az Alföld déli fele jelenthet, ott maradhat szárazabb az idő nagyobb területen. Kezdetben a Duna-Tisza köze déli felén a délkeleti szél lehet élénk, majd napközben a Dunántúlon egyre nagyobb területen az északi-északnyugati szél élénkülhet meg, északon, északkeleten pedig az északkeleti szelet kísérhetik élénk széllökések. Viszont záporok, zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is előfordulhatnak. Hajnalban 8 és 15 fok között alakulhat a legalacsonyabb hőmérséklet, miközben helyenként átmenetileg pára- és ködfoltok is kialakulhatnak. Délutánra 19 és 27 fok közé melegedhet a levegő, nyugaton, északnyugaton mérhetjük majd az alacsonyabb csúcsértékeket.

Fotó: Vass Károly /Szeged/

Vasárnap már többfelé számíthatunk hosszabb napos időszakokra,

de elszórt záporok, zivatarok átmenetileg még ezen a napon is kialakulhatnak.

Helyenként élénk lehet az északi-északkeleti szél, de záporok, zivatarok környezetében ismét számítani kell szélerősödésre. Hajnalra néhol ismét képződhetnek pára- és ködfoltok, melyek gyorsan fel is oszlanak majd a reggeli órákban. A minimumok 8 és 14 fok között alakulhatnak. A legmelegebb órákban 21 és 27 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Hétfőn a napos-gomolyfelhős időben még elszórtan kialakulhatnak záporok, zivatarok, és többfelé élénk lehet az északi-északkeleti szél is. 21 és 27 fok közötti maximumokra van kilátás. A jelenlegi számítások szerint viszont a hét közepétől egyre többfelé mérhetünk majd 30 fok körüli, illetve akár 30 fok feletti csúcsértékeket is.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseink nyomon követhetők itt.

Borítókép: Orbán Gábor /Mezőszentgyörgy/

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2022.05.06 13:10


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Alapos útmosás, jégeső kísérte a zivatarokat
A sarki fény is megjelent a nap végére
Szivárványtengerben úsztunk